18 טיפים לשמירה על טריות הירקות והפירות

לכולנו קרה פעם אחת לפחות שהתחשק לנו איזה פרי או ירק באמצע הלילה, ואז כשבאנו לאכול הוא היה רקוב. לכן כדי למנוע את התופעה, אספנו לכם 18 טיפים לשמירה על טריות הירקות והפירות.

ירקות ופירות

כיצד תשמרו בצורה נכונה על טריות הירקות והפירות?

  1. אל תשטפו את הפירות והירקות לפני שאתם מאחסנים – השטיפה במים יכולה לפגוע במעטפת ההגנה הטבעית של הירק או הפרי, לכן העדיפו שלא.
  2. ירקות ופירות אוהבים סביבה יבשה ללא לחות – הלחות לעיתים מעודדת את כל עניין העובש, לכן כדי להאט את התהליך תניחו נייר סופג בתחתית התא או הקופסא בה אתם מאחסנים. הנייר הסופג מטרתו "לספוג" את הלחות ובכך להאריך את חיי המדף של הפירות והירקות.
  3. איך לאחסן אבוקדו בצורה נכונה? ראשית, עליכם לגרום לו להבשיל ע"י כך שתעטפו אותו בנייר עיתון או שתצמידו אותו לבננה וזאת בטמפרטורת החדר. שנית, לאחר שהאבוקדו הובשל תניחו אותו בתוך שקית ניילון במקרר.
  4. עדיף לאחסן בטמפרטורת החדר ולא במקרר ירקות לא בשלים – המקרר גורם לירקות להתכווץ לעיתים, לכן תאחסנו בחוץ אלא אם כן הפרי או הירק התבשלו כבר או שנעשה בהם שימוש (למשל אכלתם חצי מלפפון, את היתרה הניחו במקרר).
  5. תעטפו את הקצה של הבננה בשקית ניילון להאט את קצב ההתבשלות – את הבננה תאחסנו בטמפרטורת החדר, כאשר תדאגו לעטוף את הקצה בניילון נצמד למשל (זה מאט את קצב הריקבון של הבננה)
  6. ירקות חתוכים או קלופים, עדיף שתאחסנו במים – עליכם לקחת צנצנת ולמלא אותה במים ממש כמו בסרטון, ואז לשים את הירקות שם. הטיפ הזה יעזור לירקות לשמור על הטריות לאורך זמן ממושך יותר מהרגיל.
  7. תאחסנו את הירקות והפירות בחלק "החם" יותר במקרר – בתוך המקרר ישנם תאי אחסון מובנים, ששם הטמפרטורה "חמה יותר" לכן תעדיפו לאחסן שם כדי לשמור על הטריות ועל הארומה.
  8. ירקות ופירות המשחררים גז "אתילן" עדיף שתאחסנו בתא אחסון בנפרד – קיימים ירקות ופירות אשר נוטים לשחרר "גז אתילן" הגורם להבשלה מהירה יותר של פירות וירקות הרגישים לגז הנמצאים בסביבתם, דוגמא נהדרת: בננות, אגסים ומשמשים. לכן עדיף שתעשו חלוקה מסודרת לפי ירקות ופירות רגישים לאתילן וכאלו שלא.
  9. תפוחי אדמה ובצל לא הולכים ביחד – עדיף שתפרידו בין שני החביבים הללו, כי החיבור של השניים לא הכי טוב בעולם משום שהוא גורם להוצאת נבטים מהירק ואז הירק הופך ללא אכיל. לכן תזכרו להפריד פשוט.
  10. שום ובצל לא מפחדים מהחושך – אם ברצונכם לשמור על חיי מדף ארוכים עבור השניים, מומלץ שתאחסנו אותם במקום חשוך. רעיון נחמד למי שאין פינה חשוכה, הוא לקחת מעין שקית נייר ולעשות בה חורים כדי שהשניים יוכלו לנשום ועדיין ליהנות מחושך.
  11. תפוחי אדמה לא אוהבים שמש אבל אוהבים תפוחי עץ – תקפידו לאחסן את תפוחי האדמה בפינה מוצלת וחשוכה, ולא במגע ישיר עם השמש כי הם יירקבו במהירות ויסריחו בטירוף. ואם בא לכם לשמור עליהם יותר זמן, תניחו תפוחי עץ מעל.
  12. התייחסו לאספרגוס כמו אל זר פרחים ססגוני – כדי לשמור על טריות האספרגוס, הניחו אותו בכלי\כוס עם מים, בדומה לזר פרחים.
  13. כרובית וברוקולי חובבי לחות – תדאגו לשמור אותם בכלי עם מים, כאשר השורש בתוך המים ואילו "הפנים" מחוץ לכלי ואת זה תעטפו במגבת קטנה.
  14. ירקות הנמצאים בטמפרטורת החדר אוהבים זרימה של אוויר – הפתרון הטוב ביותר הוא להניח אותם באזור נעים במטבח או בבית שיש בו אוויר טוב ונעים. מקומות ללא אוויר יגרמו להם להירקב די מהר וחבל.
  15. את הסלרי תעטפו בנייר אלומיניום ותניחו במקרר – הרבה פעמים משאירים את הסלרי בשקית הפלסטיק הרגילה, וכתוצאה מכך הוא מאבד מהטעם שלו במהירות, לכן נייר כסף זהו הפתרון המושלם.
  16. העגבניות עם הפנים למעלה – את העגבניות עדיף שתאחסנו עם הגבעול כלפי מעלה (החלק הירוק שאנחנו נוטים לחתוך אותו), משום שכאשר עגבנייה נרקבת זהו האזור השכיח ביותר בו זה מתרחש. אז תזכרו, פנים למעלה של העגבניה יאריכו לה חיים.
  17. ענבים אוהבים שקיות ואקום – אם ברצונכם לשמור על חיי הענבים לאורך זמן ממושך יותר, שימו אותם בתוך שקית ואקום קלילה שתעזור לשמור על הטריות שלהם.
  18. סבלנות והתעסקות – שמירה על טריות הירקות והפירות דורשת מעט התעסקות וגוזלת קצת זמן, אבל לטווח הרחוק זה בהחלט משתלם, כי זה חוסך לנו ירקות ופירות רקובים.

צרי קשר

מאשרת קבלת חומר שיווקי מ Go Lady

כל הזכויות שמורות ©2012 גו ליידי - אתר כושר לנשים | מאמנת כושר אישית עד הבית ובפארק | שלום עליכם, תל אביב | תנאי שימוש |