תוכן עניינים
מגוון רחב של מתכונים עם חציל בתנור בכל מיני סוגים עם טחינה, עם גבינה, עם פירורי לחם, עם רסק עגבניות ועוד הרבה מתכונים טעימים נוספים.
חומר הגלם העיקרי זהו חציל, אבל אתם בהחלט יכולים ליצור ממנו את סלט החלומות, את כריך החצילים המושלם או אפילו לאכול אותו כמו שהוא – הכל טעים, עם טעם משובח, וכמובן לא מצריך תואר בקולינריה. בון אפטיט!
מתכון חציל בתנור
מצרכים
- שמן זית
- מלח רגיל או גס
- חציל גדול ובריא
- שיני שום לפי הצורך
- עלה של טימין או רוזמרין (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- תחתכו את החציל לשניים – לאחר שיש לכם שני פלחים, תפצעו את החציל בעדינות עם הסכין בטכניקת חיתוך של מעין "שתי וערב" (חיתוכים אלכסוניים ומקבילים)
- תמליחו את הפלחים – תפזרו מעט מלח (לא צריך להשתגע) על החציל ובתוך החתכים שביצעת, כאשר תפקיד המלח הוא לספוח את הלחות והנוזלים מהחציל (ככה הוא יתפוס פחות שמן ויכיל פחות מים).
- תנו לחציל לנוח 30 דקות – לאחר שלב ההמלחה, עליכם לתת לחציל לנוח בנינוחות ובשקט על הכיור, בטמפרטורת החדר במטרה שיוציא החוצה את כל הנוזלים.
- תרוקנו את המים מהחציל – אחרי ה-30 דקות אתם תבחינו כי החציל "הוציא" נוזלים, לכן עליכם לקחת את החציל ולסחוט אותו אל מתחת הכיור על מנת שכל המים ייצאו. לאחר מכן, תעבירו נייר סופג למען ספיגה מקסימלית של הנוזלים.
- תשמנו את החציל – קחו קערה קטנה ותשפכי בה קצת שמן זית, כמובן שאתם יכולים גם לכתוש שום אם אתם אוהבים. לאחר מכן, קחו מברשת סיליקון , תטבלו בקערת השמן, ותשמנו את החציל בעדינות עם שכבת שמן דקה.
- תניחו את החציל בתבנית עם הטימין או הרוזמרין – קחו את פלחי החציל ותניחו אותם על עלי הטימין בתבנית על נייר אפייה, עם החלק הלבן של החציל ולא עם הקליפה (זה מאוד חשוב לטובת שלב אפיית החציל). תפקיד העלים הוא לתת ארומה וטעם משגע לחציל בזמן האפייה בתנור.
- תשימו בתנור או בטוסטר אובן – תחממו את הטוסטר אובן ל180 מעלות, תניחו את החצילים בזהירות ותני להם להתבשל בחום התנור למשך 40 עד 50 דקות, עד שתבחינו כי צבע הקליפה משתנה וכי הם נעשים רכים יותר.
- תנו לחציל להתקרר 20 דקות לפחות לפני שלב האכילה – לאחר שהוצאתם את החציל מהתנור, תנו לו להתקרר ואז תיגשו לאכול אותו. אתם יכולים להוסיף מה שבא לך: טחינה גולמית, לימון, ויניגרט הדרים וליהנות מהמרקם המושלם והטעם המדהים של החציל.
חציל בתנור עם טחינה (באבא גנוש)
מצרכים
- חופן טרי של פטרוזיליה
- קחו את החציל שהכנת קודם לכן
- שמן זית איכותי תפזרו לפי העין
- מלס גס או מלח דל נתרן תלוי בכם
- פלפל ארבע עונות או פלפל שחור
- לימון סחוט טרי – לימון מוסיף המון טעם
- 1 עד 3 כפות טחינה גולמית אל ארז משומשום מלא
אופן הכנת המתכון
- חציל בתנור עם טחינה גולמית קל להכנה – מתכון קליל של 200 קלוריות בלבד. אחת המנות הכי טעימות שיש בעולם.
- תיקחו קערה גדולה ויפה
- תפרידו את החציל מהקליפה – הכי נוח זה עם סכין, יש כאלו שעושות את זה עם הידיים או אפשר גם עם סכין
- שימו את התוכן של החציל בקערה – את מה שהצלחתם להפריד מהקליפה תיקחו ותשפכו לתוך קערה גדולה
- תתחילו לתבל לפי הטעם שלכם – תוסיפו טחינה גולמית (אל תגזימו בכמויות כי זה הרבה קלוריות), מלח ופלפל לפי הטעם, תסחטו לימון טרי וקחו קצת מים של תמי ארבע.
- תערבבו הכל בתוך הקערה – אתם יכולים לערבב עם כף גדולה, עד לקבלת תערובת אחידה וטעימה
- זהו זה בתאבון – תטעמן ותתקנו במידת הצורך ותגישו
חציל עם גבינות
מצרכים
- תבנית פיירקס
- 2 חצילים גדולים
- שום טרי או אבקת שום
- רסק עגבניות איכותי למשל ברילה
- 3 כפות שמן זית או שמן זית בתרסיס
- פלפל שחור גרוס או פלפל לבן לפי הטעם האישי
- רבע כפית מלח (אל תגזימו במלח אם אתם משתמשים בצהובה)
- גבינה צהובה מגורדת או גבינת מוצרלה מגורדת או פרמזן (מומלץ יותר מוצרלה)
אופן הכנת המתכון
- תחממו את התנור מראש על 200 מעלות – לפני שאתם מתחילים בכלל בהכנות במטבח
- תפרסו את החציל לפרוסות עגולות – הרעיון הוא לבנות אחר כך עם העיגולים הללו מעין שכבות יפות, ככה שזה מאוד נוח. ממליצות שאלו יהיו פרוסות לא עבות מידי.
- תניחו את הפרוסות על התבנית – קחו נייר אפיה ותסדרו את הפרוסות עליו, לאחר מכן תשמנו עם תרסיס שמן זית או שמן אבוקדו, ותטבלו עם מלח, פלפל ושום טרי או אבקת שום במידה ואין לכם.
- תכניסו לתנור על 260 מעלות – אם אין לכם בתנור אפשרות כזאת בתנור, אז לכו על מקסימום המעלות שיש לכם. תחממו כל צד במשך 10 דקות, כלומר 20 דקות סה"כ ואז תוציאו.
- תסדרו את החצילים בתבנית פיירקס או תבנית קדירה – עליכם לסדר את הפרוסות חצילים וליצור שכבות, כלומר שכבה ראשונה אתם מסדרים הכול ומורחים רסק עגבניות ואז מפזרים מעל גבינת מוצרלה או גבינת פרמזן, לאחר שסיימתם תמשיכו לסדר שכבה שניה וכנ"ל תמרחו רסק ותפזרו עוד גבינה.
- תכניסו שוב לתנור על 220 מעלות – תכניסו את התבנית לסיבוב נוסף של 15 עד 20 דקות
- יאמי זה מוכן – תוציאו ותגישו בזהירות. לא לשכוח כי הגבינה רותחת אז לחכות כמה דקות לפני שלוקחים ביס.
חציל עם פירורי לחם
מצרכים
- 1 תבנית פיירקס
- 3 קערות לתערובות השונות
- 1 תבנית גדולה עם נייר אפיה
- 3 ביצים
- 3 חצילים גדולים
- 3 כוסות רסק עגבניות
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כוס בזיליקום טרי
- ½ כוס גבינת מוצרלה
- 1 כפית מלח
- 1 כוס של קמח
- 1 כוס של פירורי לחם רגילים או מתובלים
- 1 כוס של פירורי לחם פנקו (למרקם קראנצ'י)
אופן הכנה
תחממו את התנור על חום גבוה מראש –בטמפרטורה של 200 מעלות, זה חשוב להמשך המתכון
תפרסו את החציל לפרוסות עבות – הפרוסות הללו הולכות להיות הבסיס שלך לכל המתכון הטעים הזה, לכן תחתכו את הפרוסות בצורה עבה אבל אל תגזימו.
תפזרו מלח על הפרוסות – תפזרו מלח על כל הפרוסות מ2 הצדדים אפילו, ותנו לפרוסות "לשכב" במשך 30 דקות עד 60 דקות. המלח סופח נוזלים ומרוקן את החציל מהנוזל הפנימי המריר שלו. לאחר מכן, תשטפו את הפרוסות מתחת לכיור ותספגו בנייר סופג את המים.
תכיני את התערובות ב3 הקערות השונות – קערה ראשונה: 1 כוס של קמח + 1 כפית מלח + ½ כפית פלפל שחור ולערבב. קערה שניה: 3 ביצים. קערה שלישית: 1 כוס של פירורי לחם רגילים או מתובלים + 1 כוס של פירורי לחם פנקו + 1 כפית של אבקת שום ולערבב
תתחילו לטבול את החציל ב3 הקערות – ראשית, תתחילו לטבול את החציל בקערה של הקמח משני הצדדים. שנית, תטבלו בקערה של הביצה משני הצדדים. שלישית, תצפו את החציל בפירורי לחם מכל הצדדים.
תסדרו הכול על תבנית אפיה – המטרה שיהיו לכם פרוסות עגולות ועסיסיות מלאות פירורי לחם וציפוי קראנצ'י
תפזרו קצת פרמזן מעל החצילים – לטעם של גן עדן לפני שאתם מכניסים לתוך התנור
תכניסו לתנור – בטמפרטורה של 200 מעלות, במשך 20 דקות. תהפכו צד לאחר 10 דקות.
תיקחו תבנית פיירקס – תשפכו לתוך תחתית התבנית 2 כפות של רסק עגבניות, תמרחו טוב על כל התבנית ותשימו בתוכה חצי מהכמות של החצילים. לאחר מכן, תשפכו עוד רוטב עגבניות ומעל תפזרו קצת מוצרלה ובזיליקום קצוץ וטרי.
תכניסו שוב לתנור – בטמפרטורה של 200 מעלות, במשך 20 עד 25 דקות, תכניסו את כל התבנית פיירקס עם כל התוכן שיש בפנים.
- יאמי זה מוכן – תוציאו ותגישו בזהירות. לשים לב שהגבינה חמה מאוד אז לחכות כמה דקות לפני הביס.
חציל בתנור עם גבינה סטייל פיצה
מצרכים
- קערת זכוכית עמוקה למרינדה
- תבנית מאפינס או תבנית עם גומות או תבנית רגילה
- 2 חצילים גדולים
- ½ עד 1 כפית מלח
- ¼ כוס בזיליקום טרי
- 3 כפיות פלפל שחור
- 3 כוסות רסק עגבניות
- שום טרי או אבקת שום
- ½ כוס פרמזן או לפי הטעם
- ½ כפית של אבקת צ'ילי אדום
אופן הכנת המתכון
- תחממו את התנור על חום גבוה מראש – זה חשוב להמשך התהליך
- תפרסו את החציל לפרוסות עבות ויפות – תחשבו שהמטרה שלכם היה ליצור מעין "פיצה אישית" אז תפנקו בעובי, אבל גם לא מידי עבה כי זה צריך להיכנס לתנור עוד מעט וחשוב שזה יצא אפוי ולא "חי"
- שימו מלח על הפרוסות – תפזרו מלח על כל הפרוסות מ2 הצדדים, ותנו לפרוסות "לנוח" במשך 20 דקות. המלח סופח נוזלים ומרוקן את החציל ממים. לאחר מכן, תיקחו נייר סופג ותספגו את הנוזלים אשר הגיר החציל
- תשימו שמן זית – תברישו את הפרוסות עם מברשת סיליקון או אפילו עם היד שלך (לא לשכוח לרחוץ ידיים לפני, בכל זאת אנחנו בעידן הקורונה)
- תכניסו לתוך התנור – בטמפרטורה של 175 מעלות, תחממו בתנור למשך 20 עד 25 דקות
- תמרחו את התערובת שהכנת קודם לכן – תסדרו את הפרוסות בתוך התבנית, ותמרחו בנדיבות על כל פרוסה
- תפזרו גבינה מעל – תפזרו גבינת מוצרלה מעל בנדיבות ולפי הטעם שלכם
- תכניסו שוב לתנור – על טמפרטורה של 175 מעלות, במשך 2 דקות במטרה שהגבינה תימס
- בתאבון – תוציאו ותפרסו את הפיצה לכמה חתיכות שאתם רוצים, תחכו כמה דקות כי זהירות זה רותח
10 מתכונים יצירתיים להכנת חציל
- מדובר במתכונים מדהימים להכנת חצילים בכל מיני צורות חיתוך מגניבות, וצורות בישול שונות אפוי בתנור, מטוגן ומבושל.
- לשומרי הכשרות, תשימו לב כי יש גם מתכונים לא בשבילכם, אבל אתם בהחלט יכולים לעשות התאמה לעולם הכשרות על ידי כך שתחליפו למרכיבים כשרים או שפשוט תורידו מרכיבים לא כשרים.
- המטרה של המתכונים היצירתיים הללו, היא לסקרן אתכן במטבח, לגרום לכם לצאת מהקופסא כשאתם מכינים חציל וכמובן להתגאות בכל מה שאתם עושים.