חזה עוף צרוב במחבת פסים
חזה עוף צרוב במחבת פסים

קבלו מתכון טעים ובריא של חזה עוף בעשבי תיבול על מחבת פסים. המתכון דורש מעט מצרכים, עשיר בחלבון, זמן הכנה מהיר, יוצר מעט לכלוך במטבח, טעים ובלי הרבה קלוריות.

חזה עוף בעשבי תיבול

חזה עוף בעשבי תיבול במחבת פסים

מצרכים

  • תבנית פיירקס או קערה למסה
  • מיקסר ואם אין פשוט לקצוץ דק דק
  • מחבת פסים איכותית – מחבת גריל הארדאנודייז ארקוסטיל מומלצת
  • 350 גרם ומעלה של פרפרי חזה עוף עסיסיים ועבים
  • 4 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית סילאן או סוכר חום
  • ½ כוס בזיליקום טרי או פטרוזיליה
  • 1 כפית של אבקת צ'ילי אדום
  • 1 כפית של אורגנו טרי
  • 2 כפיות ליים טרי וסחוט
  • 3 שיני שום טריות
חזה עוף בגריל עם ירקות
חזה עוף בגריל עם ירקות

אופן ההכנה

  1. תטחנו את כל המרכיבים במיקסר – על מנת לייצר מרינדה אחידה וטובה, עליכם לטחון את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת תערובת גסה ולא כמו משחה.
  2. תיקחו קערה גדולה ורחבה או תבנית פיירקס – תשימו את הפרפרים העסיסיים של החזה עוף בתוך התבנית, ותשפכו את כל המרינדה שהכנתם מקודם. לאחר מכן, תערבבו קלות או אפילו תעשו להם עיסוי קל משני הצדדים, במטרה שכל החומרים יחדרו פנימה.
  3. תנו לחזה עוף לנוח במרינדה לאחר שהחזה עוף עבר עיסוי מושלם ומרגיע, עכשיו מגיע השלב שצריך לתת לו להירגע מהעיסוי, וכאן עליכם להכניס אותו למקרר לזמן של 30 דקות עד כמה שעות טובות אפילו יממה על מנת שכל הטעמים ייספגו בחזה העוף לפני שהוא עובר לטיגון תלוי כמה אתם רעבים
  4. תשמנו את המחבת פסים  תשתמשו בספריי שמן שאתם אוהבים ושיש לכם בבית או בשמן רגיל, ותשמנו את כל המחבת לאורך כל הפסים.
  5. תחממו טוב את המחבת תנו לשמן להתחמם ולרתוח, תנו למחבת להיות לוהטת במשך 3 דקות על אש גבוהה, כי אז מגיע השלב הכייפי בו אתם מטגנים את החזה עוף לצלילי הפיססססס של הטיגון.
  6. תטגנו במשך 6 דקות הסוד למרקם עסיסי ולא יבש של חזה עוף הוא לא לשרוף אותו יתר על המידה, לכן עליכם להיות מדויקים ולעבוד עם שעון. צד אחד של החזה למשך 2 וחצי עד 3 דקות, והצד השני אותו דבר. אם אתם מעדיפים יותר עסיסי, אז 5 דקות יספיקו. עליכם להקפיד בטיגון על שיטת שתי וערב כלומר תטגנו את החזה לאורך ולרוחב וזאת על מנת ליצור פסי טיגון צרובים ומהממים. בנוסף, כדי לשמור על עסיסיות תדאגו להרטיב את הצד שהפכתם בנוזלים מהמחבת.
  7. טיפ בונוס – אחרי שזה מוכן לפני שאתם אוכלים, תנו לחזה עוף לנוח במיצים שלו לעוד 5 דקות אם אתם מפחדים שיתקרר אז תכסו בצלחת, וזאת מהסיבה שאם תחתכו אותו ישר כל הנוזלים החמים ישפכו החוצה, והמטרה שלכם שהוא יהיה עסיסי ולא יתייבש לכם.

תוספת ליד

  • אנטיפסטי עם מגוון ירקות בתנור בתיבול עדין
  • בטטה ותפוחי אדמה בתנור עם רוזמרין, טימין ושום
  • אורז בסמטי בטעמים או אורז בריא אחר שאתם אוהבים
דברו איתיוואטסאפ