קבלי מגוון רחב של מתכונים עם חציל בתנור בכל מיני סוגים עם טחינה, עם גבינה, עם פירורי לחם, עם רסק עגבניות ועוד הרבה מתכונים טעימים נוספים.

חומר הגלם העיקרי זהו חציל, אבל את בהחלט יכולה ליצור ממנו את סלט החלומות שלך, את כריך החצילים המושלם או אפילו לאכול אותו כמו שהוא – הכל טעים, עם טעם משובח, וכמובן לא מצריך תואר בקולינריה. בון אפטיט!

תוכן עניינים

מתכון חציל בתנור

מצרכים

  • שמן זית
  • מלח רגיל או גס
  • חציל גדול ובריא
  • שיני שום לפי הצורך
  • עלה של טימין או רוזמרין (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • תחתכי את החציל לשניים – לאחר שיש לך שני פלחים, תפצעי את החציל בעדינות עם הסכין בטכניקת חיתוך של מעין "שתי וערב" (חיתוכים אלכסוניים ומקבילים)

 

  • תמליחי את הפלחים – תפזרי מעט מלח (לא צריך להשתגע) על החציל ובתוך החתכים שביצעת, כאשר תפקיד המלח הוא לספוח את הלחות והנוזלים מהחציל (ככה הוא יתפוס פחות שמן ויכיל פחות מים).

 

  • תני לחציל לנוח 30 דקות – לאחר שלב ההמלחה, עליך לתת לחציל לנוח בנינוחות ובשקט על הכיור, בטמפרטורת החדר במטרה שיוציא החוצה את כל הנוזלים.

 

  • תרוקני את המים מהחציל – אחרי ה-30 דקות את תבחיני כי החציל "הוציא" נוזלים, לכן עליך לקחת את החציל ולסחוט אותו אל מתחת הכיור על מנת שכל המים ייצאו. לאחר מכן, תעבירי נייר סופג למען ספיגה מקסימלית של הנוזלים.

 

  • תשמני את החציל – קחי קערה קטנה ותשפכי בה קצת שמן זית, כמובן שאת יכולה גם לכתוש שום אם את אוהבת. לאחר מכן, קחי מברשת סיליקון , תטבלי בקערת השמן, ותשמני את החציל בעדינות עם שכבת שמן דקה.

 

  • תניחי את החציל בתבנית עם הטימין או הרוזמרין – קחי את פלחי החציל ותניחי אותם על עלי הטימין בתבנית על נייר אפייה, עם החלק הלבן של החציל ולא עם הקליפה (זה מאוד חשוב לטובת שלב אפיית החציל). תפקיד העלים הוא לתת ארומה וטעם משגע לחציל בזמן האפייה בתנור.

 

  • תשימי בתנור או בטוסטר אובן – תחממי את הטוסטר אובן ל180 מעלות, תניחי את החצילים בזהירות ותני להם להתבשל בחום התנור למשך 40 עד 50 דקות, עד שתבחיני כי צבע הקליפה משתנה וכי הם נעשים רכים יותר.

 

  • תני לחציל להתקרר 20 דקות לפחות לפני שלב האכילה – לאחר שהוצאת את החציל מהתנור, תני לו להתקרר ואז תיגשי לאכול אותו. את יכולה להוסיף מה שבא לך: טחינה גולמית, לימון, ויניגרט הדרים וליהנות מהמרקם המושלם והטעם המדהים של החציל.

חציל בתנור עם טחינה (באבא גנוש)

מצרכים

  • חופן טרי של פטרוזיליה
  • קחי את החציל שהכנת קודם לכן
  • שמן זית איכותי תפזרי לפי העין
  • מלס גס או מלח דל נתרן תלוי בך
  • פלפל ארבע עונות או פלפל שחור
  • לימון סחוט טרי – לימון מוסיף המון טעם
  • 1 עד 3 כפות טחינה גולמית אל ארז משומשום מלא

אופן הכנת המתכון

  • חציל בתנור עם טחינה גולמית קל להכנה – מתכון קליל של 200 קלוריות בלבד. אחת המנות הכי טעימות שיש בעולם.

 

  • תיקחי קערה גדולה ויפה

 

  • תפרידי את החציל מהקליפה – הכי נוח זה עם סכין, יש כאלו שעושות את זה עם הידיים או אפשר גם עם סכין

 

  • שימי את התוכן של החציל בקערה – את מה שהצלחת להפריד מהקליפה תיקחי ותשפכי לתוך קערה גדולה

 

  • תתחילי לתבל לפי הטעם שלך – תוסיפי טחינה גולמית (אל תגזימי בכמויות כי זה הרבה קלוריות), מלח ופלפל לפי הטעם, תסחטי לימון טרי וקחי קצת מים של תמי ארבע.

 

  • תערבבי הכל בתוך הקערה – את יכולה לערבב עם כף גדולה, עד לקבלת תערובת אחידה וטעימה

 

  • זהו זה בתאבון – תטעמי ותתקני במידת הצורך ותגישי

חציל עם גבינות

מצרכים

  • תבנית פיירקס
  • 2 חצילים גדולים
  • שום טרי או אבקת שום
  • רסק עגבניות איכותי למשל ברילה
  • 3 כפות שמן זית או שמן זית בתרסיס
  • פלפל שחור גרוס או פלפל לבן לפי הטעם האישי
  • רבע כפית מלח (אל תגזימי במלח אם את משתמשת בצהובה)
  • גבינה צהובה מגורדת או גבינת מוצרלה מגורדת או פרמזן (מומלץ יותר מוצרלה)

אופן ההכנה

  • תחממי את התנור מראש על 200 מעלות – לפני שאת מתחילה בכלל בהכנות במטבח

 

  • תפרסי את החציל לפרוסות עגולות – הרעיון הוא לבנות אחר כך עם העיגולים הללו מעין שכבות יפות, ככה שזה מאוד נוח. ממליצות שאלו יהיו פרוסות לא עבות מידי.

 

  • תניחי את הפרוסות על התבנית – קחי נייר אפיה ותסדרי את הפרוסות עליו, לאחר מכן תשמני עם תרסיס שמן זית או שמן אבוקדו, ותטבלי עם מלח, פלפל ושום טרי או אבקת שום במידה ואין לך.

 

  • תכניסי לתנור על 260 מעלות – אם אין לך בתנור אפשרות כזאת בתנור, אז לכי על המקסימום מעלות שיש לך. תחממי כל צד במשך 10 דקות, כלומר 20 דקות סה"כ ואז תוציאי.

 

  • תסדרי את החצילים בתבנית פיירקס או תבנית קדירה – עליך לסדר את הפרוסות חצילים וליצור שכבות, כלומר שכבה ראשונה את מסדרת הכול ומורחת רסק עגבניות ואז מפזרת מעל גבינת מוצרלה או גבינת פרמזן, לאחר שסיימת תמשיכי לסדר שכבה שניה וכנ"ל תמרחי רסק ותפזרי עוד גבינה.

 

  • תכניסי שוב לתנור על 220 מעלות – תכניסי את התבנית לסיבוב נוסף של 15 עד 20 דקות

 

  • יאמי זה מוכן – תוציאי ותגישי בזהירות. לא לשכוח כי הגבינה רותחת אז לחכות כמה דקות לפני שלוקחים ביס.

חציל בתנור עם גבינה סטייל פיצה

מצרכים

  • קערת זכוכית עמוקה למרינדה
  • תבנית מאפינס או תבנית עם גומות או תבנית רגילה
  • 2 חצילים גדולים
  • ½ עד 1 כפית מלח
  • ¼ כוס בזיליקום טרי
  • 3 כפיות פלפל שחור
  • 3 כוסות רסק עגבניות
  • שום טרי או אבקת שום
  • ½ כוס פרמזן או לפי הטעם
  • ½ כפית של אבקת צ'ילי אדום

אופן הכנת המתכון

  • תחממי את התנור על חום גבוה מראש – זה חשוב להמשך התהליך

 

  • תפרסי את החציל לפרוסות עבות ויפות – תחשבי שהמטרה שלך היה ליצור מעין "פיצה אישית" אז תפנקי בעובי, אבל גם לא מידי עבה כי זה צריך להיכנס לתנור עוד מעט וחשוב שזה יצא אפוי ולא "חי"

 

  • שימי מלח על הפרוסות – תפזרי מלח על כל הפרוסות מ2 הצדדים, ותני לפרוסות "לנוח" במשך 20 דקות. המלח סופח נוזלים ומרוקן את החציל ממים. לאחר מכן, תיקחי נייר סופג ותספגי את הנוזלים אשר הגיר החציל

 

  • תשימי שמן זית – תברישי את הפרוסות עם מברשת סיליקון או אפילו עם היד שלך (לא לשכוח לרחוץ ידיים לפני, בכל זאת אנחנו בעידן הקורונה)

 

  • תכניסי לתוך התנור – בטמפרטורה של 175 מעלות, תחממי בתנור למשך 20 עד 25 דקות

 

  • תמרחי את התערובת שהכנת קודם לכן – תסדרי את הפרוסות בתוך התבנית, ותמרחי בנדיבות על כל פרוסה

 

  • תפזרי גבינה מעל – תפזרי גבינת מוצרלה מעל בנדיבות ולפי הטעם שלך

 

  • תכניסי שוב לתנור – על טמפרטורה של 175 מעלות, במשך 2 דקות במטרה שהגבינה תימס

 

  • בתאבון – תוציאי ותפרסי את הפיצה לכמה חתיכות שאת רוצה, תחכי כמה דקות כי זהירות זה רותח

חציל עם פירורי לחם

מצרכים

  • 1 תבנית פיירקס
  • 3 קערות לתערובות השונות
  • 1 תבנית גדולה עם נייר אפיה
  • 3 ביצים
  • 3 חצילים גדולים
  • 3 כוסות רסק עגבניות
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כוס בזיליקום טרי
  • ½ כוס גבינת מוצרלה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס של קמח
  • 1 כוס של פירורי לחם רגילים או מתובלים
  • 1 כוס של פירורי לחם פנקו (למרקם קראנצ'י)

אופן ההכנה

  • תחממי את התנור על חום גבוה מראש –בטמפרטורה של 200 מעלות, זה חשוב להמשך המתכון

 

  • תפרסי את החציל לפרוסות עבות – הפרוסות הללו הולכות להיות הבסיס שלך לכל המתכון הטעים הזה, לכן תחתכי את הפרוסות בצורה עבה אבל אל תגזימי.

 

  • תפזרי מלח על הפרוסות – תפזרי מלח על כל הפרוסות מ2 הצדדים אפילו, ותני לפרוסות "לשכב" במשך 30 דקות עד 60 דקות. המלח סופח נוזלים ומרוקן את החציל מהנוזל הפנימי המריר שלו. לאחר מכן, תשטפי את הפרוסות מתחת לכיור ותספגי בנייר סופג את המים.

 

  • תכיני את התערובות ב3 הקערות השונות – קערה ראשונה: 1 כוס של קמח + 1 כפית מלח + ½ כפית פלפל שחור ולערבב. קערה שניה: 3 ביצים. קערה שלישית: 1 כוס של פירורי לחם רגילים או מתובלים + 1 כוס של פירורי לחם פנקו + 1 כפית של אבקת שום ולערבב

 

  • תתחילי לטבול את החציל ב3 הקערות – ראשית, תתחילי לטבול את החציל בקערה של הקמח משני הצדדים. שנית, תטבלי בקערה של הביצה משני הצדדים. שלישית, תצפי את החציל בפירורי לחם מכל הצדדים.

 

  • תסדרי הכול על תבנית אפיה – המטרה שיהיו לך פרוסות עגולות ועסיסיות מלאות פירורי לחם וציפוי קראנצ'י

 

  • תפזרי קצת פרמזן מעל החצילים – לטעם של גן עדן לפני שאת מכניסה לתוך התנור

 

  • תכניסי לתנור – בטמפרטורה של 200 מעלות, במשך 20 דקות. תהפכי צד לאחר 10 דקות.

 

  • תיקחי תבנית פיירקס – תשפכי לתוך תחתית התבנית 2 כפות של רסק עגבניות, תמרחי טוב על כל התבנית ותשימי בתוכה חצי מהכמות של החצילים. לאחר מכן, תשפכי עוד רוטב עגבניות ומעל תפזרי קצת מוצרלה ובזיליקום קצוץ וטרי.

 

  • תכניסי שוב לתנור – בטמפרטורה של 200 מעלות, במשך 20 עד 25 דקות, תכניסי את כל התבנית פיירקס עם כל התוכן שיש בפנים.

 

  • יאמי זה מוכן – תוציאי ותגישי בזהירות. לשים לב שהגבינה חמה מאוד אז לחכות כמה דקות לפני הביס.

10 מתכונים יצירתיים להכנת חציל

  • מדובר במתכונים מדהימים להכנת חצילים בכל מיני צורות חיתוך מגניבות, וצורות בישול שונות אפוי בתנור, מטוגן ומבושל.

 

  • לשומרי הכשרות מביניכן, תשימו לב כי יש גם מתכונים לא בשבילכן, אבל אתן בהחלט יכולות לעשות התאמה לעולם הכשרות שלכן על ידי כך שתחליפו למרכיבים כשרים או שפשוט תורידו מרכיבים לא כשרים.

 

  • המטרה של המתכונים היצירתיים הללו, היא לסקרן אתכן במטבח, לגרום לכן לצאת מהקופסא כשאתן מכינות חציל וכמובן להתגאות בכל מה שאתן עושות. תיהנו בנות, ותבשלו טעים!

כתבות נוספות מומלצות

ארוחת בוקר בריאה

תזונה לפני אימון

בכתבה הבאה, את עומדת לקרוא מספר המלצות חשובות אשר יעזרו לך לדעת מה מומלץ לאכול לפני אימון. כמובן שהשתדלנו לתת מספר דוגמאות למזונות שונים וגם התייחסנו לתזונה לפי סוגי האימונים השונים.

תקראי עוד »
סלט טונה עם אבוקדו וביצה

תזונה אחרי אימון

בכתבה הבאה, את מוזמנת להרחיב את הידע שלך על תזונה לפני אימון בדברים הבאים: המלצות מה לאכול אחרי שאת מתאמנת? איזה מזון כדאי לך לצרוך? מדוע מומלץ לאכול אחרי האימון? כנסי כמה דקות, ותקראי.

תקראי עוד »