תוכן עניינים
את מוזמנת לקרוא בכתבה הבאה על כל הנושא וגם על המלצות והנחיות מתי אפשר לחזור להתאמן. כמו כן, מספר תרגילים לדוגמא והכי חשוב תרגילים של חיזוק רצפת האגן. תהני אהובה,
אנו ממליצות לך לקחת מהכתבה את הדברים שהכי "נוגעים" לגביך, ושאת חושבת שהכי יתרמו לך. כמו כן, אם תרצי להתחיל לעשות אימונים אישיים את בהחלט מוזמנת להשאיר לנו פרטים בטופס צור קשר שלנו.
מתי אפשר לעשות ספורט אחרי לידה?
- ההמלצה לפי הספרים עבור לידה רגילה, הינה 6 שבועות לפחות של מנוחה עד לחזרה לפעילות גופנית מלאה וכמובן לדאוג שתהיה מתונה. ואילו בלידה קיסרית, עדיפות לנוח מעט יותר בסביבות 8 שבועות לפחות.
- כמובן שבשני המקרים, עליך לגשת לרופא המטפל בך ולהיבדק ולקבל את אישורו ולוודא שאין לך דימום בטרם את מתחילה בפעילות.
- הכוונה לפעילות אותה ניתן לבצע לאחר לידה בצורה עצמאית או לצדה של אשת מקצוע אשר עברה הכשרה ספציפית בנושא. הפעילות כוללת: הליכה, רכיבה על אופניים, ריצה מתונה, יוגה, פילאטיס, שחיה, TRX, כושר קבוצתי.
- שיעור נמשך כ- 60 דק' והוא כולל בתוכו את הדברים הבאים: אירובי מתון לשם העלאת הדופק ולשריפת קלוריות בעזרת תרגילים מעולם העיצוב, אימוני כוח בעזרת משקוליות, גומית התנגדות וכמובן עם רצועות והכי חשוב תרגילי בטן עם כדור פיטבול
איזו פעילות גופנית מומלץ לעשות אחרי לידה?
פעילות גופנית רגילה ולא מאומצת מידי
תעשי אימון של 20 עד 30 דקות ליום. תשימי דגש על עבודת בטן והגב.
שעתיים וחצי של פעילות אירובית
תוכלי לחזור לאימונים אירוביים בדופק ממוצע, ולא בדופק גבוה מידי. למשל: הליכה 5 פעמים בשבוע למשך 30 דקות כל פעם.
חיזוק שרירים
תוכלי לעבוד עם משקולות במשקל נמוך עד בינוני פעמיים בשבוע. למשל: חיזוק הידיים, הרגליים, האגן. וזאת בעזרת: יוגה, פילאטיס, הרמת משקולות.
חדר כושר
אופציה נהדרת היא לחזור לשגרת אימונים במכון הקרוב לביתך. בטרם את מתחילה להתאמן, תקבעי פגישת ייעוץ מסודרת בה ייבחנו את היכולות הפיזיות שלך ובמידה ויש את המגבלות הרפואיות שלך, ובהתאם לכך ימליצו לך על תכנית מסודרת.
הליכה
האופציה הכי קלה והכי פשוטה לביצוע. כל שעליך לעשות הוא להכין מוזיקה טובה, לקחת אוזניות, בקבוק מים וכמובן לבחור מסלול הליכה נוח ונעים. כדי שלא תתעצלי במיוחד בצעידות הראשונות תשתדלי לצאת להליכה עם בעלך, בת הזוג, חברה טובה או אפילו עם הכלב שלך.
מה הם היתרונות של ספורט אחרי לידה?
חיזוק הגוף
במהלך ההיריון הגוף שלך עובר תהפוכות הורמונליות וכמובן שינויים בשרירים בגוף: שרירי הבטן נעשים חלשים יותר, שרירי רצפת האגן נחלשים וסביר להניח כי את סובלת מכאבי גב תחתון כתוצאה מנשיאת העובר ברחמך.
כדי לחזור לשגרה השוטפת, עליך לחזור לפעילות ספורטיבית מסודרת באופן עצמאי או עם אשת מקצוע. אותה פעילות תסייע לך בחיזוק השלד והשרירים, וכמובן תעזור לך לחזור למצב הקודם לפני הלידה.
שינוי בהרגשה האישית
דיכאון אחרי לידה זוהי תופעה נפוצה מאוד אצל נשים וזאת הודות לכל הנושא של עליה במשקל בהריון, כמות ההורמונים המופרשים וגנטיקה מסוימת שעוברת שבתורשה.
אם ברצונך לתקן את ההרגשה, עליך להתחיל ולעשות פעילות גופנית מבוקרת אשר תשפר לך את מצב הרוח הכללי.
חיזוק רצפת אגן
את חייבת לתרגל זאת
מדובר בתרגילים אשר דורשים הרבה סבלנות וטכניקה נכונה, כי בהרבה מהמקרים אין הרבה תנועה כי את משתמשת באותם שרירי אגן ולא בכל השרירים בגוף.
תשכבי על גבך
לטובת התרגילים תעברי לשכיבה על הגב אחרי שכמובן הנחת לעצמך כרית נוחה ושמת מזרן יוגה נקי.
סיבוב אגן לאחור
תדמייני שאת לוחצת את הפופיק שלך כלפי הרצפה או תחשבי שאת רוצה לדחוף את הגב שלך "ולהדביק" אותו לרצפה. תימנעי מלהזיז את הרגליים או להרים ישבן (המטרה שהן יהיו מנוטרלות ולא יעבדו). לאחר מכן, תחזיקי למשך 3 עד 5 שניות ותרפי וכמובן אל תעצרי את הנשימה שלך.
סיבוב אגן בצורת מחוגי שעון
המטרה לאורך התרגילים הבאים, היא לדמיין את מחוגי השעון ובהתאם לכך להזיז את שרירי האגן. התרגיל הראשון יהיה ביצוע של שעה 6 לפנים ואז 12 לאחור בסינרגיה. התרגיל השני יהיה 5 ואז 7. התרגיל השלישי היה 2 ואז 11. מכל תרגיל 5תעשי עד 10 חזרות, כאשר התרגיל הכי קל ליישום הוא הראשון.
כיווץ בעזרת טבעת פילאטיס או כדור פילאטיס
המטרה שהרגליים שלך יהיו בקו של עצמות האגן ולא יהיו רחבות מידי. קחי את הכדור תניחי בין הרגליים, תכווצי אותו ואז תבצעי גלגול אגן לאחור. אם תרצי לעלות שלב בתרגיל, תרימי את הרגליים שהן מקופלות באוויר תוך כדי שאת מקפידה לשמור על כל הכללים ודואגת לכך שהגב שלך לא יעלה.
לחיצה על הכדור ולדחוף את כפות הרגליים החוצה
תרגיל מאתגר כי מבחינת קואורדינציה הוא לא פשוט, ובכל זאת אנחנו ממליצות לך לנסות ולתרגל אותו כי הוא עושה פלאים. גם כאן עליך להחזיק במשך כמה שניות ולהרפות.
לדחוף החוצה את הקרסול ולכווץ פנימה את האגן
לטובת התרגיל הבא עליך להיעזר בחגורה או ברצועה שלא נמתחת. תשימי את החגורה סביב הקרסוליים, תעברי לשכיבה על הבטן, תמצאי תנוחה שהכי נוחה לך ותבצעי מעין "דחיפות" החוצה של הקרסוליים תוך כדי שאת עושה כיווץ אגן.
האם מותר לשים חגורת בטן אחרי לידה?
- זה נורא תלוי כמה זמן את אחרי לידה והאם האזור עדיין רגיש או שאת עדיין סובלת מדימום.
- עדיף לתת לרחם להתכנס בקצב שלו, ללא "עזרה" חיצונית של צד ג'. זה קורה לאחר זמן מסוים, אז זה הכי מומלץ.
- אף אחד לא מצפה בכיליון עיניים לראות אישה שילדה ועכשיו היא חטובה כמה רגעים לאחר שהתינוק נולד.